Termisk pålægning – Holder teknikken kørende

06 august 2020 Athene Eriksen

Termisk sprøjtning og pålægning – Sikr dit maskineri 

Termisk sprøjtning er en arbejdsproces, hvor man varmer metalpulver og sprøjter dette på de slidte dele af dit maskineri, som ønskes renoverede. Der kan blandt andet være tale om geardele, aksler, tætninger, maskindele, stempler, slidskinner, glidelejer eller andet. Disse er alle dele af et maskineri, der ligesom led i din krop, har brug for lidt pleje og aflastning, for at hele mekanikken kan hænge sammen.

En anden metode at gøre dette på, kan eksempelvis være ved termisk indsmeltning. Dette fungerer ved at opvarme den pågældende bestanddeldel, som kræver fornyelse, for så derefter at påsprøjte metalpulver på denne. Afslutningsvis bruger man så ilt og gas, til indsmeltningen af metallet. Efterbearbejdningen foregår  ved slibning med diamantsten, for at garantere et fuldendt og fejlfrit resultat. 

Termisk indsmeltning er en metode som ofte bruges, på dele som modtager høje niveauer af slitage. Dette gælder eksempelvis: ruller, griber, skinner og andre ligende dele. Denne metode kan i nogle tilfælde forlænge disse deles levetid, med op til 5 gange så lang tid, som standarden. Dette skyldes at der er et meget højt karbidindhold i belægningerne, som er med til at give delene nyt liv. Termisk sprøjtning vil fremme en betydeligt højere modstandsdygtighed og styrke, men dette kræver en meget præcis og metodisk arbejdsproces, i forarbejdningen såvel som efterbearbejdningen. I hver proces af bearbejdning vurderes det hvorvidt den pågældende del skal drejes eller slibes på mål, for at opnå de mest optimale resultater. 

Der er mange fortrin ved denne proces, som ikke kun er begrænset til den betydeligt længere levetid. Det vil ikke kun være gavnligt for din økonomi, men også i forhold til slidbestandighed af dit maskineri. Det drejer sig om funktionalitet, hvilket naturligvis vil gøre din hverdag betydeligt lettere. Dette betyder selvfølgelig, at denne metode er en investering, som du vil have glæde af i mange år fremadrettet. 

Ønsker du at vide mere omkring hvilken proces som vil passe bedst til optimeringen af dit maskineri? Så kan du med fordel se mere her.

Flere Nyheder