Sådan virker IT drift i dag

16 april 2013 admin
image

Jeg var faktisk sammen med min klasse ude på udflugt til sådan et datacenter. Min EDB lærer ville jo gerne vise os hvorledes IT drift fungerer sådan ud i det virkelige liv. Og det lyder jo måske en smule kedeligt, men undertegnede havde nu en helt fantastisk dag. Vi havde faktisk en hel dag ude med et firma der fører serverløsninger samt IT drift til de private samt til erhverv. De har derfor et kæmpe datacenter hvor at alle deres mange servere står.

Dagen begyndte jo med sådan at hele min klasse mødtes foran dette firma. Og vores søde lærer forklarede omkring hele dagens program. Og vi startede med sådan sammen at få os noget morgenmad sammen med alle de medarbejdere. Herefter så så vi så en smule af selve deres virksomhed samt hvorledes de arbejder. Så havde vi så normalt undervisning inde i et af disse mødelokaler hvor at en ansat forklarede hvorledes de arbejder med IT drift, og hvor vigtigt hele deres datacenter er. Og det var rigtig spændende sådan at lærer hvor effektivt de arbejder. Hvis der opstod et lille problem med en server inde i deres eget datacenter, opdager de det med det samme. Også selvom det faktisk sker meget sjældent er det vigtigt hurtigt at fixe en dum fejl. De forklarede også at lige præcis deres virksomed faktisk har en af de bedste onlinetider i landet. Og det er jo på grund af en god IT drift, samt hele deres gode datacenter.

Men jeg blev helt spændt på at skulle se deres mange servere. Sådan et effektivt datacenter må jo have en masse servere sådan til alle deres mange kunder. Men vi skulle inden se noget mere på deres smarte IT drift. I et rum havde de en kæmpe computerskærm der gav dem en besked hvis nu at en server nu ikke ligehavde en stabil forbindelse, eller bare sådan kørte anderledes end den burde. I samme lokale var så deres kundeservice, hvor at en del ansatte sad med headset og snakkede med nogle af deres kunder. Det var altså lidt sygt hvor mange forskellige mennesker der kun var hyret til sådan at skulle tale sammen med disse kunder om hele deres IT drift. Men alt var jo både flot samt så jo effektivt ud. De har åbenbart også fået ganske god respons på hele deres hotline. De spiste jo også deres forkost på forskellige tidspunkt, således at der jo konstant var nogle ansatte parat ved deres telefon. Og der var jo tilmed nogle medarbejdere hyret som nattevagt, hvis nu der kom problemer om en nat. Efter hele vores lille tour så spiste vi så noget frokost sammen. Men jeg så jo allermest bare frem til sådan at se deres datacenter. For jeg var jo blevet betaget af deres IT drift samt hvorledes de arbejdede.

Men efter hele vores frokost så var det langt som længe blevet tid. Vi skulle se deres flotte datacenter. De åbnede dørene til sådan et stort lokale fyldt med en masse servere. Og det var jo lige så fantastisk som jeg havde tænkt. For det lignede noget fra en vildt fremtidsfilm. Sådan et stort rum fyldt med nogle store metalbokse samt en masse blinkende lys. Og der var en masse larm fra alle blæserne der nu kølede alle deres servere godt ned. Og vi fik besluttet sådan at vi faktisk godt selve måtte gå rundt ved alle deres servere, men at det naturligvis var forbudt sådan at pille ved noget som helst. Hvis nu man tog et enkelt kabel ud af den, eller justerede på noget som helst, ville det betyde en stor fejl inde i deres server. Jeg gik fascineret rundt samt kiggede på hele deres flotte datacenter. Og det er også vildt hvor mange computere som de nu havde samlet på et sted. Fra den dag så valgte jeg, sådan at undertegnede gerne ville gøre karriere inden for IT drift. Så jeg uddannede mig herefter, samt jeg arbejder nu faktisk med et stort datacenter. Så jeg takker min EDB lærer for sådan at forklare mig om IT drift. For det var altså en udflugt der virkelig ændrede mit liv.

Flere Nyheder