Hvad kan du tage med fra en personlighedstest?

21 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Som det første kommer det selvfølgelig meget an på, hvordan kvaliteten er af denne personlighedstest, før man kan sige nogenlunde retvisende, om man kan bruge den til noget.

Der er jo gevaldig forskel på dem, man finder på nettet, som egentlig er skjult reklame, og så dem, der er lavet af fagfolk, der skal afdække noget om ens person.

Det er der allerede skrevet en del om, hvordan du finder sådan nogle af de gode tests, så det kan du søge mere viden om andet sted på nettet.

Men upåagtet kvaliteten så spørger mange sig selv, hvad man skal bruge den slags tests til?

Flere firmaer bruger jo den slags personlighedstest med andre prøver inkluderet, når de for eksempel skal finde de næste medarbejdere til deres arbejdsplads.

For sådan en test “afslører” jo noget om personen, som vedkommende måske ikke selv giver udtryk for eller som ligger ubevidst i dem.

Derfor holder mange folk da også igen ved at skulle tage den slags tests, de prøver at lure dem, eller de er nervøse for, at der ikke er overensstemmelse mellem, hvad den slags test bonner ud på, og hvordan man selv føler sig.

Således kan nogle personer ende med at dedikere deres liv til at leve efter sådan en personlighedstest, fordi de ser det som en endegyldig sandhed om dem selv, som de ikke selv kan se.

Andre ser det som humbug, fordi de ikke har tillid til den slags prøver, eller de vil gøre alt, hvad de kan, for at ændre resultatet undervejs eller senere, fordi de gerne vil regne ud, hvad et givent svar vil give af resultat.

Her er det på sin plads at sige, at vi mennesker er i konstant udvikling, så vores personlighed vil også forandre sig herefter.

Derfor kan man godt tillægge stor værdi i sådan nogle prøver, men man kan også tage det med et gran salt.

Flere Nyheder