Han smadrede ruden i en bedemandsforretning

26 maj 2013 admin
image

Den respekterede bedemand fra Slagelse havde haft bedemandsforretning i mange årtier. Han valgte allerede da han var barn, at bedemanden skulle være bedemand i Slagelse. Hele hans store familie havde haft den samme karriere og bedemandsforretningen havde gået i arv i flere år. Den respekterede bedemand i Slagelse fejrer nu 20 års jubilæum i kommende år, vi tog ud og talte med ham omkring tilværelsen som en bedemand fra Slagelse, og hvad andre kunne stille op hvis man ønsker at åbne sådan en bedemandsforretning. Det var en rar mand, som tager imod  mig ved forretningen, manden smiler meget bredt og byder mig velkommen til forretningen. Hans udseende var ikke det, som undertegnede forbinder med en bedemand i Slagelse, manden var ret høj, han have meget klare blå øjne og så faktisk meget sund og ret frisk ud. Jeg havde faktisk regnet lidt med, at det ville være sådan at vi skulle se en lav mand, med sådan en krum  ryg og briller inde i bedemandsforretningen, skønt undertegnede tog fejl.

På det tidspunkt da vi går helt ind i den lyse bedemandsforretning bliver undertegnede endnu engang chokeret. Her er sådan en meget let stemning, her er nærmest rart at opholde sig. Muligvis var undertegnede fordomsfuld fordi undertegnede ikke havde opholdt mig i sådan en bedemandsforretning før i mit liv, undertegnede vidste faktisk slet ikke hvad undertegnede skulle forvente. Jeg har dog sådan en lille forestilling omkring, at sådan en bedemand i Slagelse er en gammel og enormt tør mand, og bedemandsforretningen forestillede jeg mig virkelig, havde sådan en tung stemning og kister overalt, heldigvis tog undertegnede gruligt fejl. Den rare bedemand fra Slagelse spurgte mig om undertegnede gerne ville sidde lidt ned, undertegnede lod mig selv falde ned i den store lyse sofa. Hans bedemandsforretning er sådan et specielt sted hvor folk følger sig rigtig godt tilpas lige med det samme når man ankommer, hvilket er meget betydningsfuldt fordi folk tit var i dyb sorg når man besøger den venlige bedemand fra Slagelse.

Jeg fik sådan en dejlig varm kop kakao og læner mig stille tilbage i sofaen. Jeg kunne let se på ham, at manden er meget stolt af hele hans bedemandsforretning. Den dygtige bedemand fra Slagelse, viste mig samtlige af hans anbefalinger. Flere aviser har skrevet artikler omkring han forretning, magasinerne har skrevet at bedemanden er et sympatisk menneske, at det evigt og altid er dejligt at snakke sammen med ham og at bedemanden forstod at tage sig rigtig venligt af hans søde kunder. Den respekterede bedemand i Slagelse har hjulpet mange igennem hele deres sorg over deres tab, folk er alle dage velkommen til at besøge den venlige mands bedemandsforretning hvis folk havde brug for at snakke, bedemanden havde aldrig nogensinde alt for travlt til alle hans søde kunder.

Den venlige bedemand fra Slagelse siger, at han personligt  alle dage havde vidst at han skulle være bedemand. Undertegnede husker den lykkefølelse som min far modtog ved at være til hjælp for folk igennem deres sorg. Jeg tænkte siden den dag, at undertegnede også ville benytte mit liv til altid at prøve på at være til hjælp for andre, det er en dejlig følelse.” siger bedemanden og fortsætter “Rigtig mange tror at det er meget surt at skulle arbejde som bedemand i Slagelse, skønt det var det ikke. Jeg nyder det meget, i min bedemandsforretning sørger undertegnede alle dage for, at her er en rar stemning. Der bør naturligvis slet ikke befinde sig fest eller balloner, men det hele drejser sig om at huske at ære den der har mistet en og den afdøde, at få lov til at sige på gensyn på en smuk måde. Det er meget betydningsfuldt at jeg som bedemand fra Slagelse forstår at skulle udvise respekt og en god forståelse for den der har mistet en og den afdøde afslutter bedemanden.

Flere Nyheder