Få livet igen med hjælp fra et misbrugscenter

21 maj 2019 Astrid Pedersen
Få livet igen med hjælp fra et misbrugscenter

Alle mennesker kan blive ramt af et misbrug. Afhængighed, og de mekanismer, der ligger til grund herfor, skeler ikke til hverken uddannelse, social status eller økonomisk situation. Du kan være nok så velfunderet familiemæssigt og finansielt. Hvis misbruget først får sine skarpe og stærke kløer i dig, er du lige så udsat og sårbar som de stereotyper, vi normalt associerer med misbrug og afhængighed. Og du vil i lige så høj grad have brug for professionel hjælp til at komme tilbage på det rette spor.

Hvor får jeg hjælp til at komme ud af mit misbrug?

Uanset om du er faldet i et pillemisbrug, er ludoman eller har udviklet alkoholisme, kan du få hjælp til at blive fri af afhængigheden med et ophold på et misbrugscenter. På et misbrugscenter som Behandlingscenter Stien finder du veluddannet personale i form af såvel sundhedspersoner så som læger og sygeplejersker som dygtige terapeuter og psykologer og misbrugskonsulenter, som selv har været igennem et afvænningsforløb.

De dygtige og empatiske misbrugskonsulenter sørger for, at du til hver en tid kan få hjælp og støtte – også midt om natten, når tvivlen, ensomheden og de mørke tanker sætter ind. Der er mulighed for at blive tilset af medicinsk personale, og din fysiske såvel som psykiske afvænning bliver nøje fulgt og dokumenteret. Du vil deltage i både individuel behandling, som tager udgangspunkt i din egen livsverden og dine unikke problematikker, og gruppeterapi, hvor du og ligesindede kan søge støtte og trøst hos hinanden.

Med et behandlingsforløb hos Behandlingscenter Stien er du aldrig alene under din afvænning – og heller ikke efter de anbefalede fem ugers behandlings forløb. Du vil blive tilbudt opfølgende sessioner, så du ikke kommer til at stå alene i opbygningen af dit nye, misbrugsfri liv. Du kan læse meget mere om professionel misbrugsbehandling med Minnesota kuren på https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder