Få gulvet til at stråle med en gulvafslibning

24 august 2019 Astrid Pedersen
Få gulvet til at stråle med en gulvafslibning

Et trægulv, som er blevet slidt – måske på grund af manglende vedligeholdelse gennem årene – vil typisk fremstå gråt og kedeligt. Det kan være fristende at antage, at et sådant trægulv synger på sidste vers. Er trægulvet skæmmet af slidspor fra nedtrådt skidt og støv, pletter og skjolder, som stammer fra spildte væsker som er blevet suget ind i træværkets overflade, og eventuelt gullige plamager fra solfalming, kan give indtryk af at være beskadiget.

Mange boligejere vælger at skifte trægulvet ud, selv om det blot er slidt i overfladen. Men faktisk forholder det sig ofte sådan, at disse skader ikke stikker mere end 1 – 2 millimeter dybt. Og så vil de faktisk nemt kunne fjernes ved den rette behandling.

Hvordan bliver det slidte trægulv flot igen?

Ønsker du at give dit trægulv en chance mere, kan du med fordel bestille tid til vurdering af trægulvet hos din lokale gulvmand. Som erfaren og rutineret håndværker med speciale inden for trægulve vil han hurtigt kunne vurdere, hvilken type behandling som tjener dit gamle trægulv bedst. I de allerfleste tilfælde, hvor slitagen og skaderne kun er af overfladisk art, vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt for at få gulvet til at fremstå lækkert og ensartet i overfladen igen.

Hvad er en gulvafslibning?

I modsætning til en gulvafhøvling er en gulvafslibning en meget skånsom behandling, som udelukkende fjerner og udligner overfladiske skader og skønhedspletter. Ved hjælp af sandpapir fjernes den allerøverste af træværkets overflade, hvorved småskrammer, ridser, pletter, slidspor og øvrige misfarvninger forsvinder.

Efter en gulvafslibning vil et nyt lag af gulvet åbenbare sig. De friske træfibre vil rejse sig, klar til at modtage en plejende og beskyttende efterbehandling. Denne kan for eksempel bestå af lak, olie eller sæbe, helt efter din egen smag.

Du kan finde din faglærte gulvmand online på jigulvservice.dk

Flere Nyheder