Brug knapper som en smart lukkemekanisme

23 september 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Knapper er så smarte at bruge til at lukke ting med, specielt tøj, hvorfor det er det foretrukne valg på mange beklædningsgenstande, hvor det næsten kun er sko, der sjældent har sådan nogle.

Historien med knapper går langt tilbage, og man kan se en gedigen udvikling, de har gennemgået i tiden, når man ser nærmere på dem.

Det er jo en simpel opfindelse med sådan en knap – og her forstås ikke den slags, man trykker på, for at der skal ske noget bestemt såsom ved en kontakt – man bruger til at lukke ting med: Det er jo bare et hul, som man indfører knappen i, der så retter sig ud, så for eksempel to sider af stof bliver holdt sammen.

Selvfølgelig kan knappen hoppe ud, eller den skal sys ind igen, men alle de ting kan rettes til. Andre gange føles det hele måske lidt stramt at have på, men så handler det måske mere om, at man bør tabe sig.

Knapper ses i mange udformninger

Knapper har været brugt af alle fra officerer af høj rang i hæren til de simple bønder, men det er da klart, at dem, der havde penge, kunne få fremstillet nogle knapper med udsmykning på og af godt materiale.

Der findes også de knapper, der egentlig er blevet udfaset i deres funktion, men som stadig hænger ved deres beklædningsgenstand som et levn fra fortiden.

Dette kan være nogle manchetknapper, der mest er til pynt og er et levn fra hæren fra specielt før i tiden.

Selv en knap på et jakkesæt skal ikke benyttes, men man vælger alligevel at have den placeret derpå, for ellers er det ikke et korrekt jakkesæt.

Det, kan man jo sige, er lidt underligt at bruge tid, kræfter og penge på at fremstille noget, som man ved, at man vil blive leet ad, hvis man benytter det.

Men sådan giver verden ikke altid lige meget mening.

Flere Nyheder